Urządzenia i Akcesoria
Odrywany chlebek z nadzieniem słonecznikowo-ziołowym i czosnkiem
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
18 kromek
Składniki
-
650 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
3 ¼ łyżeczki soli
-
100 g mąki żytniej typu 720
-
120 g oleju rzepakowego
-
10 g miodu, płynnego
-
20 g drożdży świeżych pokruszonych
-
450 g wody
-
4 łyżki słonecznika łuskanego
-
3 ząbki czosnku
-
1 łyżeczka tymianku, suszonego
-
1 łyżeczka cząbru, suszonego
-
1 łyżeczka bazylii, suszonej
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Sód
422.5 mg
Białko
5 g
Kalorie
920.7 kJ /
220 kcal
Tłuszcz
7.5 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
0.6 g
Węglowodany
33 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
GRILL
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Bieszczadzkie knysze z sosem czosnkowym
2 godz. 30 min
Wytrawne „róże” z nadzieniem brokułowym
2 godz. 30 min
Rogaliki à la pizza
1 godz. 5 min
Chlebek do odrywania z serem
1 godz. 50 min
Wieniec pszenno-orkiszowy z camembertem
1 godz. 50 min
Bułki z suszonymi pomidorami i oliwkami (rosnące przez noc)
12 godz. 35 min
Bułki orkiszowe z ziołami
2 godz.
Pomidorowy chlebek do odrywania
1 godz. 50 min
Ziołowe bułeczki z pasztetem
1 godz. 10 min
Bułeczki z dymką
3 godz. 20 min
Paluchy serowe ze słonecznikiem
30 min
Wytrawne bułeczki-kwiatki
2 godz. 10 min